Bij Prinsenstichting werken mensen met een hart voor de gehandicaptenzorg. We bieden ondersteuning, begeleiding en verzorging aan kinderen, (jong)volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en/of bijbehorende gedragsproblematiek of autisme. Wij hebben één doel; samen kijken naar wat kan, zodat cliënten kunnen leven zoals zij dat willen. Zo gewoon als mogelijk.

 

Met ongeveer 1500 medewerkers en 1300 cliënten behoort Prinsenstichting tot één van de grootste zorginstellingen in de regio Zaanstreek/Waterland. Wat werken bij Prinsenstichting zo leuk maakt? De allerbelangrijkste reden is dat jouw werk er écht toe doet! Geen dag is hetzelfde, want iedere cliënt heeft weer een andere vorm van ondersteuning nodig. Zo blijft jouw werk lekker uitdagend.

In de zorg ben je nooit uitgeleerd. Jij kunt naast je werk een opleiding, diverse trainingen of cursussen volgen. Bijvoorbeeld om te leren werken met nieuwe technieken of om te voldoen aan nieuwe wet- en regelgeving.

Gentle Teaching
Uniek bij Prinsenstichting is dat wij met elkaar omgaan vanuit de filosofie van Gentle Teaching. Hiermee werken we aan relaties waar iedereen zich veilig, geliefd en gewaardeerd voelt, verbonden met de ander. Gentle Teaching is breed toepasbaar, zowel binnen als buiten jouw werk. In het werken met cliënten en als onderdeel van de organisatiecultuur maar ook in de omgang met vrienden, buren, jouw partner of willekeurige mensen op straat.

Hoe wij werken
We werken vanuit de driehoek cliënt, ouder/verwant en begeleider. Wat cliënten en hun ouders/verwanten zelf aankunnen, laten we in goed overleg aan hen over. Waar professionele hulp nodig is, staan wij klaar met onze mogelijkheden op het gebied van wonen, dagbesteding, vrijetijdsbesteding, zorg, diagnostiek en behandeling.

Onze doelgroepen
Bij Prinsenstichting specialiseren wij ons steeds meer in de begeleiding, verzorging en ondersteuning voor cliënten met een intensief complexe zorgvraag. We werken met een zestal doelgroepen; Kind & Jeugd, EVB/MVB, LVB/MVB Complex Intensief, (Z)EMVB, LVB Participerend en Ouderen. Dit biedt jou de mogelijkheid om te werken met cliënten waar jij een passie voor hebt. Zo krijgen cliënten de zorg en begeleiding die ze verdienen. En jij de juiste baan mét mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Cliëntbegeleider Anouk Grootveldt: “Ik werk met de doelgroep (Z)EMVB. Deze cliënten zijn heel puur; wat je ziet is wat je krijgt. We observeren veel en handelen vaak vanuit intuïtie. We noemen dit Tacid Knowledge, oftewel je eigen intuïtie die niet altijd in woorden te vatten is, maar die je voelt en begrijpt in de interactie met een cliënt. Het kost iets meer tijd om (Z)EMVB cliënten te leren kennen, je moet meer investeren. Maar hoe mooi is het als je een cliënt na verloop van tijd leert ‘lezen’. Dat maakt het werken met deze doelgroep zo ongelooflijk waardevol.” 

Cliëntbegeleider Jessica Oudes: “We werken veel met zogenaamde klikfases en sensorische fases. Bijvoorbeeld; je pakt een jas en de cliënt weet dat hij naar buiten gaat. De sensorische fase houdt in dat we activiteiten aanbieden die gericht zijn op het stimuleren van de zintuigen. Denk bijvoorbeeld aan snoezelen, waarbij verschillende zintuigen zoals zien, horen, voelen, ruiken en proeven op een rustgevende en plezierige manier worden geprikkeld. Daarnaast wordt voor deze cliënten ook veel zorgtechnologie ingezet. Het mooie aan werken met deze doelgroep is dat je écht moet samenwerken. Zonder jou kunnen cliënten niet veel. Ik geniet van de warme zorg die we hen kunnen geven.

Professionele ontwikkeling
Prinsenstichting staat bekend als leerbedrijf. Kies jij na de middelbare school voor een beroepsopleiding, MBO en HBO, dan vind je bij ons gemakkelijk een plek om jouw praktijkstage te doen. En dan zien we je natuurlijk terug om, na het afronden van de studie, bij ons te komen werken. Mogelijkheden voor werken én leren zijn er ook. Zo starten we twee keer per jaar met de opleiding Begeleider Gehandicaptenzorg niveau 3/Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg niveau 4 aan het Regio College in Purmerend. Deze opleiding duurt drie jaar. 

Inzet zorgtechnologie
Bij Prinsenstichting maken we steeds meer gebruik van zorgtechnologie. Denk hierbij aan apparaten die ondersteuning kunnen bieden aan cliënten, zoals:

  • Een fotoboek waarin familieleden praten bij de foto's
  • Een akoestische stoel waarin je je kunt terug trekken om prikkels/geluiden te mijden om bijvoorbeeld rustige muziek te luisteren
  • Een hometrainer met een scherm waarop je door je stad kunt fietsen
  • Een knuffelaap die voor het slapengaan een verhaaltje vertelt
  • Een VR-bril met bijvoorbeeld rustgevende visjes en leuke olifanten
  • Een pratende bloempot die je helpt herinneren aan allerlei activiteiten.

Onze cliënten vinden het geweldig en voor jou is het super interessant om te zien wat zorgtechnologie allemaal kan.

Verbinding door veelzijdigheid
Bij ons mag en kan je jezelf zijn. Of dat nu ingetogen of luid is. Rustig of energiek. Juist die veelzijdigheid zorgt voor verbinding. Bij Prinsenstichting kom je het allemaal tegen!